INGREDIENTE
- 350 grame făină
- 150 mililitri apă călduță
- 20 mililitri ulei de măsline
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță sare
PAȘI
Pentru această rețetă lipii pe grătar, trebuie să:
- Drojdia se dizolvă într-o ceașcă de apă călduță și se lasă pentru 10 minute la crescut.
- Făina se pune într-un bol, se amestecă bine cu sarea și în mijlocul ei se face o gropiță în care se adaugă drojdia dizolvată.
- Se amestecă bine și se adaugă restul ingredientelor și se frământă.
- Aluatul se împarte în șase bile, care se întinde în cate o foaie rotundă, groasă de circa 3-4 milimetri.
- Se pudrează masa de lucru cu făina, lipiile se pun pe ea și se lasă la dospit jumătate de oră.
- Se încinge un grătar pe care se coc lipiile pe ambele părți(circa 4 minute pe fiecare parte)