INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 200 grame zahăr pudră
- 150 mililitri lapte cald
- 150 grame unt
- 4 ouă
- 100 grame migdale tocate
- 50 grame alune prăjite și tocate
- 200 grame caise confiate
- 150 grame prune confiate
- 50 grame fructe de pădure confiate
- 100 grame stafide
PAȘI
Pentru această rețetă panettone, trebuie să:
- În laptele călduț se adaugă drojdia, o linguriță de zahăr și o lingură de făină și se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă 15 minute la crescut.
- Într-un bol mai mare se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilat și untul.
- Peste acest amestec se adaugă amestecul de drojdie dizolvată, se mixează bine, apoi se frământă, timp în care se adaăgă treptat făina.
- Aluatul rezultat se împarte în două, se pune în două vase diferite și se lasă pentru circa 45 de minute la crescut.
- Migdalele, alunele și restul fructelor se amestecă și se împart în două și se amestecă bine cu cele două aluaturi. Se mai lasă la odihnit încă jumătate de oră.
- Se coc în forme de panettone, la 180 de grade timp de 35 de minute și la 150 de grade pentru încă 25 de minute.
- Fiecare panettone se pudrează cu zahăr pudră după ce se răcorește.