INGREDIENTE
- 200 grame făină albă
- 100 grame făină neagră
- 130 mililitri apă călduță
- 65 grame miere
- 50 grame prune confiate
- 100 grame stafide
- 100 grame alune prăjite, tocate
- 8 grame sare
- 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 mililitri suc portocale (opțional)
PAȘI
Pentru o porție de batoane musli, reteța de urmat implică:
- Se amestecă făina și sarea și se adaugă apa caldă, drojdia, untul și mierea. Se continuă amestecarea până la omogenizare.
- Prunele, stafidele și alunele se amestecă în aluat și se formează o bilă ce se lasă pentru 30 de minute la crescut într-un loc cald.
- Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară, de 1,5 centimetri grosime. Din aceasta se taie fășii de o lățime de circa 1,5 centimetri.
- Batoanele astfel obținute se pun în tava de copt și se mai lasă încă 30 de minute la odihnit, apoi se coc pentru 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.
- După răcire, aceste batoane musli de casă se pot servi stropite cu suc de portocale.