INGREDIENTE
- Pentru aluat Jalebi: 1 cană făină albă
- 1 linguriţă făină galbenă (Gram)
- 5 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură unt Ghee topit
- 1 linguriţă zahăr
- 3 picături colorant alimentar galben
- Pentru sirop o jumătate cană zahăr
- câteva frunze de şofran
- un sfert linguriţă zeamă de lămâie
- Alte ingrediente unt Ghee sau ulei pentru prăjit
PAȘI
Pentru această rețetă Jalebi, trebuie să:
- Cele două tipuri de făină se cern şi se pun amestecate într-un bol.
- Drojdia se dizolvă într-o lingură de apă şi se adaugă peste făină, alături de untul Ghee, de zahăr şi colorant.
- Se adaugă jumătate de cană de apă şi se frământă bine, apoi se lasă la odihnit pentru 10 minute.
- Zahărul pentru sirop se dizolvă în umătate de cană de apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se adaugp şofronul, sucul de lămâie şi se amestecă bine, apoi se dă la o parte de pe foc.
- Untul Ghee sau uleiul se încinge bine într-o tigaie adâncă.
- Aluatul se pune într-o pungă găurită la un colţ, prin care se pune în tigaie, desenând o spirală.
- Când spiralele Jalebi sunt rumenite, se transferă în siropul de zahăr, apoi se scurc şi se servesc calde.