INGREDIENTE
- Pentru blat mini pizza :250 grame făină
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguriţe ulei
- jumătate linguriţă zahăr
- jumătate linguriţă sare
- Pentru umplutură 200 grame ciuperci tocate
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 ardei gras tocat
- 1 lingură ulei
- 200 grame şuncă presată
- Pentru sos 500 grame pastă de tomate
- o jumătate de ceapă dată pe răzătoare
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare după gust
- Pentru topping o cană sos alb
- mozzarella
- pătrunjel verde
PAȘI
Pentru o delicioasă mini pizza, rețeta implică:
- Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi uleiul şi în mijlocul lor se face o gropiţă.
- Drojdia se dizolvă în jumătate de cană de apă călduţă şi se lasă 10 minute la crescut, po se adaugă în gropiţa din făină.
- Se amestecă bine şi se adaugă apă până la obţinerea unui aluat elastic. Se frământă pentru 5-10 mnute şi se lasă la crescut 45 de minute.
- Pentru umplutură, uleiul se încinge şi în el se căleşte uşor ceapa, apoi ardeiul gras, şunca presată şi ciupercile.
- Pentru sos, se încinge uleiul şi în el se călesc ceapa şi usturoiul, după care se adaugă sosul tomat şi se fierb. Se iau de pe foc ş după ce se răcoresc se omogenizează cu un blender.
- Aluatul pentru mini pizza se mai frământă un minut şi se împarte în biluţe de circa 7 centimetri diametru.
- O tavă de brioşe se unge cu puţin ulei şi în ea se întinde aluatul.După 10 minute se adaugă umplutura, sosul de roşii şi, deasupra, puţin sos alb, alături de o bucăţică de mozzarella.
- Fiecare mini pizza se coace la 200 de grade pentru 10-15 minute , apoi se decorează cu frunzuliţe de pătrunjel.