INGREDIENTE
- Aluat bușeuri cu nucă:
100 grame unt - 100 mililitri ulei
- 200 mililitri lapte
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- făină cât cuprinde
- Umplutură:100 nuci măcinate
- 200 grame zahăr
- 3 albuşuri
- Sirop:200 grame zahăr
- 300 mililitri apă
- esenţă de rom
- Uns:3 gălbenuşuri
PAȘI
Pentru această rețetă bușeuri cu nuca, trebuie să:
- Drojdia se dizolvă într-o ceaşcă de lapte călduţ, alături de o lingură de zahăr şi se lasă la dospit 10 minute.
- Se amestecă untul cu uleiul şi se topesc.
- Se face un aluat din făină, laptele rămas, maia, un praf de sare şi se amestecă, adăugând treptat untul şi uleiul topite, până la obţinerea unui aluat elastic.
- Se împarte în trei părţi egale şi fiecare se întinde într-o foaie lată de circa 15 centimetri.
- Se amestecă nucile pisate cu zahărul şi albuşurile bătute spumă, iar această compoziţie se întinde pe fiecare foaie.
- Se rulează şi se unge cu gălbenuş, apoi se porţionează şi se coc în cuptorul preîncălzit în tava c u hârtie de copt, până se rumenesc.
- Se fierb apa, zahărul şi esenţa de rom. După ce zahărul se dizolvă, se lasă focul mai mic şi se introduc pe rând buşeurile cu nucă răcite, pentru mai puţin de 1 minut.