Rețetă chec danez cu unt

INGREDIENTE

  • 3 căni şi jumătate făină
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • o treime cană zahăr
  • 3 sferturi cană lapte
  • 12 linguriţe unt
  • 2 ouă
  • jumătate linguriţă sare
  • 1 cană migdale tocate
  • frişcă pentru servire

PAȘI

Pentru această rețetă de chec danez cu unt, trebuie să:

  • Făina se pune într-un bol şi se face o gropiţă în mijlocul ei, unde se adaugă drojdia fărâmiţată şi 2 linguriţe de zahăr şi se amestecă, încorporând treptat o jumătate de cană de lapte încălzit, apoi se lasă la crescut 15 minute.
  • Se încălzeşte laptele rămas şi în el se adaugă 5 linguriţe de unt, 1 ou şi sarea, apoi tot amestecul se încorporează în aluat, frământând până la omogenizare, apoi se lasă la crescut pentru 45 de minute.
  • Între timp, se amestecă migdalele cu zahărul, iar restul de unt se topeşte şi se lasă la răcorit.
  • Aluatul se frământă din nou şi din el se rupe o treime care se modelează într-un cerc de diametrul tăvii de copt în care se pune, apoi se unge cu o treime din untul topit şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă.
  • Restul aluatului de chec danez se întinde într-o foaie dreptunghiulară de circa 5 milimetri şi se unge cu umplutura de migdale, apoi se rulează şi se taie în 10 rulouri egale.
  • 2 dintre rulouri se pun în mijlocul tăvii şi celelalte 8 deasupra aluatului în formă de cerc.
  • Se lasă la crescut 15 minute, apoi se unge cu un ou bătut şi se coace la 200 de grade pentru 30 de minute.
  • Un chec danez serveşte rece cu frişcă pe deasupra.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne