INGREDIENTE
- 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 80 grame zahăr
- o lingurită sare
- 500 grame făină
- 75 grame unt
- 200 mililitri lapte
- 2 ouă + un gălbenuș
- 100 grame morcovi rași
- 16 stafide
PAȘI
Pentru o porție de opt iepurași cu morcovi, numai buni de Paște, trebuie să:
- Drojdia se dizolvă într-o cană de lapte căldută, alături o lingurita de zahăr și unt și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și o treime cana de zahăr și in mijlocul lor se toarnă maiaua. Se omomgenizează și se lasa inca 15 minute la crescut.
- Se adaugă 2 oua și morcovul ras, se frămantă și se lasă la crescut incă 30 de minute.
- Aluatul se imparte in 8 părti egale, cărora li se dă forma de iepuraș, folosind stafidele pentru ochi, se transferă in tava cu hartie de copt și se lasă la odihnit pentru 5 minute, apoi se ung cu gălbenușul de ou amestecat cu 2 lingurite de lapte.
- Cei opt iepurasi cu morcovi se coc in cuptorul preincălzit pană se rumenesc, apoi se lasă la răcit.