INGREDIENTE
- 280 grame făină
- 7 grame zahăr
- 5 grame sare
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 15 grame unt nesărat
- 225 mililitri lapte
- 50 grame mălai
PAȘI
Pentru această rețetă brioșă englezească cu unt, trebuie să:
- Se face o maia din laptele în care se dizolvă drojdia alături de zahăr și o lingură de făină și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
- Făina se amestecă bine cu sarea și untul și peste se adaugă maiaua și se frământa până la omogenizare completă, apoi se lasă la crescut pentru o oră și jumătate.
- Aluatul se mai frământă puțin, apoi se împarte în șase părți egale, cărora li se dă forma de bilă.
- Se pune hârtie de copt în tavă, se stropește cu puțin ulei și se presară în ea mălai. Biluțele de aluat se așază în tavă și, la rândul lor se stropesc cu puțin ulei și se pudrează cu mălai, apoi se lasă acoperite la odihnit pentru o oră.
- Pentru această rețetă brioșă, fiecare biluță se prăjește pe fiecare parte petru circa 7 minute, in tigaia unsa cu ulei, apoi se coace pentru inca 7 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.