INGREDIENTE
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană lapte călduț
- 3 căni făină
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri unt topit
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- 1 lingură coajă rasă de portocală
- 150 grame ciocolată mărunțită
PAȘI
Pentru această rețetă de mingiuțe de ciocolată, ai următorii pași de urmat:
- Drojdia se dizolvă în lapte, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut.
- Se amestecă făina cu restul de zahăr, cu 2 linguri de unt topit, cu sarea, oul și coaja rasă de portocală și peste ele se încorporează amestecul de drojdie. Apoi aluatul se frământă până devine elastic.
- Aluatul se pune într-un bol uns cu puțin ulei și se lasă la crescut pentru circa 2 ore sau până își dublează volumul.
- Aluatul se împarte în 12 părți egale, cărora li se dă forma de mingiuță.
- În fiecare bilă se face o adâncitură în care se bagă o lingură de ciocolată mărunțită, apoi se acoperă cu aluat.
- După umplere, aceste mingiuțe de ciocolată se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute, sau până se rumenesc ușor.