Rețetă mingiuțe de ciocolată

INGREDIENTE

  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană lapte călduț
  • 3 căni făină
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri unt topit
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • 150 grame ciocolată mărunțită

PAȘI

Pentru această rețetă de mingiuțe de ciocolată, ai următorii pași de urmat:

  • Drojdia se dizolvă în lapte, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut.
  • Se amestecă făina cu restul de zahăr, cu 2 linguri de unt topit, cu sarea, oul și coaja rasă de portocală și peste ele se încorporează amestecul de drojdie. Apoi aluatul se frământă până devine elastic.
  • Aluatul se pune într-un bol uns cu puțin ulei și se lasă la crescut pentru circa 2 ore sau până își dublează volumul.
  • Aluatul se împarte în 12 părți egale, cărora li se dă forma de mingiuță.
  • În fiecare bilă se face o adâncitură în care se bagă o lingură de ciocolată mărunțită, apoi se acoperă cu aluat.
  • După umplere, aceste mingiuțe de ciocolată se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute, sau până se rumenesc ușor.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne