INGREDIENTE
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250 mililitri apă călduță
- 300 grame făină
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- Jumătate de cană de Nutella
- 1 ou bătut cu o lingură de apă
PAȘI
Pentru a găti o gustoasă împletitură cu Nutella, trebuie să:
- Dizolvați drojdia într-un sfert de cană de apă călduță și lăsați-o la crescut pentru 10 minute.
- Amestecați sarea cu făina și zahărul și adăugați peste drojdia dizolvată și restul de apă, apoi frământați bine.
- Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți-lși lăsați-l la crescut pentru circa o oră.
- Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară de circa 30×40 centrimetri și întindeți Nutella, lăsând o margine de 1-2 centimetri pe toate laturile.
- Rulați foaia strâns, apoi tăiați-o pe lungime, lăsând un capăt intact. Acum, răsuciți cele două jumătăți de ruladă între ele.
- Lăsați la odihnit pentru 20 de minute, preâncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeți împletitura cu Nutella cu oul bătut și țineți-o în cuptor până se rumenește ușor. Apoi ridicați temperatura la 220 de grade Celsius și coaceți pentru circa 7 minute.