Rețetă cozonac pufos

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 500 ml lapte gras
  • 200 grame unt
  • 250 grame zahar tos
  • 5 + 1 galbenusuri (albusurile le folosim la umplutura)
  • o lingurita sare
  • esente
  • coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • Umplutura:
  • -nuci
  • -stafide(rahat)
  • -cacao dulce

PAȘI

Această rețetă cozonac pufos implică următorii pași:

  • De cu seara, cernem faina, ideal de vreo trei ori. Parese ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim laptele cu 1/2 din cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit.
    Aprindem cuptorul ; in bucatarie tre sa fie cald si bine.
    Pregatim maiaua ca la orice coca: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar 2 linguri de faina alte 2-3 de lapte.
    Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate. Si acum incepe partea cea mai interesanta: framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit (si racit). Nu turnam direct in aluat.
    Treptat cu rabdare framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo vreme de jumatate de ceas.
    Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei aluatul este minunat acum.
    Umplutura: Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam cacaua,nucile ,stafidele si amestecam incet pana la omogenizare.Impartim umplutura pentru această rețetă cozonac pufos pe toate cele patru foi de aluat si ,presaram si rahat daca dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua si apoi le asezam in tava (tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei).
    Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar.
    Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute. Rețeta cozonac pufos are un rezultat delicios!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne