Rețetă prăjitură mozaic

INGREDIENTE

  • Ingrediente:(pentru o tava mare de aragaz)
  • Pentru foi: 600g faina,1 margarina (250g),100g zahar,4 galbenusuri,1 cub mic de drojdie,150 ml lapte caldut.
  • Umplutura: 1 kg rahat, 4 albusuri,300 g nuca macinata,200g zahar,1 borcan gem de piersici.
  • Decor: 150g ciocolata menaj,50g unt, nuca macinata

PAȘI

  • Mod de preparare prăjitură mozaic:
    Pentru foi se amesteca faina cu margarina, apoi drojdia dizolvata in laptele caldut,zaharul si galbenusurile.Se obtine un aluat din care se intind 4 foi.Intr-o tava unsa cu putin ulei se intinde prima foaie apoi se pune rahatul taiat cubulete dat prin faina, se intinde a doua foaie apoi pui albusurile batute spuma cu zaharul si nuca macinata, se intinde a treia foaie apoi intinzi gemul de piersici si a patra foaie.Abia acum se introduce tava la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.Dupa ce se coace prăjitura mozaic, se lasa la racit si apoi se pune glazura astfel topesti ciocolata cu untul si presari deasupra nuca macinata.
reteta prajitura mozaic

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne