INGREDIENTE
- 6 oua
- o cana si 3/4 zahar
- doua cani faina
- un praf de copt stins cu lamaie
- doua plicuri zahar vanilat
- esenta de rom
- un castronel nuci
- doua linguri cacao
- doua linguri apa rece
- 10 linguri ulei
- 3-4 linguri smantana
PAȘI
Pentru această rețetă chec cu nuca, pașii de urmat sunt:
- Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile.
- Albusurile se bat separat cu restul de zahar.
- Se adauga peste galbenusurile batute zaharul vanilat, esenat, apa si uleiul si se mixeaza bine.
- Se adauga praful de copt si cele doua cani de faina si se amesteca cu o lingura de jos in sus.
- Adaugam nucile si smantana.
Se incorporeaza si albusurile. - Se toarna in tavi tapetate cu faina pastrandu-se cateva linguri de aluat care se amesteca cu cacaoa, apoi se toarna deasupra.
- Se da la cuptor timp de 45 min sau pana cand trece testul cu scobitoarea (test de urmat în orice rețetă chec).