Rețetă prăjitură cu caise

INGREDIENTE

  • Ingrediente prăjitură cu caise: 6 oua,13 linguri de zahar+8 linguri zahar(pentru bezea),13 linguri faina,100ml lapte,8 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, cam. 300 gr. caise,2 plicuri de zahar vanilat.

PAȘI

Pentru această rețetă prăjitură cu caise, pașii de urmat sunt:

  • Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina praful de copt.Se obtine o compozitie care curge.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara sanmburi(injumatatite) cu scobitura in sus.Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare.
  • Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca.Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.
reteta prajitura cu caise

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne