INGREDIENTE
- Ingrediente prăjitură cu vanilie și ciocolată:
- • 1 linguriță ciocolata milka instant (puteti folosi cappuccino instant)
- • 2 linguri de apa clocotita
- • 2 linguri și 2 lingurite cacao
- • 1 1/4 cesti făină (140 de grame)
- • 1 linguriță praf de copt
- • 1/4 linguriță sare cușer
- • 2 oua mari, separate
- • 400 gr unt nesărat,
- • 3/4 cani de zahar granulat
- • 1/2 linguriță extract de vanilie
- • 1/4 linguriță extract de migdale
- • 1/3 cană lapte integral
- Glazura:
- • 100 gr ciocolata neagra maruntita
- • 1/2 linguri de unt nesărat
- • 1/4 cană zahăr pudră cernut
- • 1/4 linguriță vanilie
- • 1 1/2 linguri lapte integral sau după cum este necesar
PAȘI
Pentru această rețetă prăjitură cu vanilie și ciocolată neagră (glazură), se urmează pașii:
- 1. Se incalzeste cuptorul Ungeti cu unt si putina faina o forma de copt-eu am folosit una asemnatoare cu cea de Guguluf
- 2. Se combină ciocolata instant și apă clocotită într-o ceașcă. Se adauga pudra de cacao și se amestecă până la omogenizare.
3. Se cântărește faina intr-un castron sau cu atenție măsura după ce ați cernută. Se amestecă făina cu praful de copt si sarea si se pune deoparte. - 4. Cu un mixer electric, se bat albusurile foarte spumos. Treptat se adaugă 2 linguri de zahăr granulat și se mixeaza bine, apoi se lasa deoparte.
- 5. Într-un castron se bate untul cu mixerul electric pana devine o crema. Se adauga în ½ ceasca și 2 linguri de zahăr tos, se mixeaza până devine pufos. Se adauga extractul de vanilie, apoi galbenusurile.
- 6. Se adauga în amestecul de unt făina și laptele, alternativ, începând și terminând cu faina.
- 7. Măsurați 1 ceasca de aluat și puneti-l într-un castron separat. Se amestecă în compozitia de cacao.
- 8. Se amestecti esenta de migdale în amestecul de vanilie rămas.
- 9. Cu o spatulă de cauciuc, puneti jumătate din albușurile de ou batute în amestec de vanilie. Restul de albusuri se pune în amestecul de ciocolată.
- 10. Luati o lingura de aluat alb apoi peste puneti una de cacao. Repetați acest model până când ați folosit tot aluatul.
- 11. Coaceți prăjitura cu vanilie și ciocolată pentru aproximativ 40-50 minute sau până când o scobitoare introdusa in centrul iese curata. Lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoateti-l sin forma și lăsați se răcească complet.
- 12. Intr-un castron se pune se untul si ciocolata impreuna in cuptorul cu microunde. Se amestecă până la omogenizare, apoi se amestecă cu zahăr pudră până devine o pastă. Adaugati vanilia si lapte până glazură este subțire și suficient de buna pentru a se folosi. Turnati peste prajitura cu vanilie și ciocolată răcita.