INGREDIENTE
- -8 oua,
- -8 linguri zahar,
- -8 linguri nuca macinata,
- -3 linguri faina de grau,
- -1 plic praf de copt,
- -1 lingurita scortisoara macinata,
- -1 lingura coaja rasa de portocale,
- -1 ciocolata(200 gr)-Nestle Dessert,
- -1 lingura otet de mere.
- Ingrediente pentru crema:
- -8 galbenusuri,
- -14 linguri zahar(7 linguri zahar vanilat cu grad redus de vanilie,7 linguri de zahar),
- -1 pachet de unt,200 gr.,
- -2 linguri apa,
- -200 gr.nuca coapta si sfaramata usor.
PAȘI
Pentru această rețetă de prăjitură caramel:
- -Se separa albusurile de galbenusuri si se pun albusurile la mixat cu zahar.Se mixeaza pana se obtine o pasta foarte consistenta,se adauga nuca macinata,faina de grau,scortisoara macinata,coaja de portocala rasa,praful de copt stins in otet de mere si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a asezat hartie cerata.Se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit.Cand isi schimba blatul putin culoarea,spre aramiu,inseamna ca blatul este gata.daca vreti sa fiti siguri ca blatul este gata,bagati un varf de cutit in blat si daca nu se lipeste de cutit.inseamna ca blatul este gata.
-Cand blatul este gata copt,se scoate tava din cuptor si se presoara peste blatul fierbinte,ciocolata rasa prin razatoarea mare.
-Se pun galbenusurile in bol la mixat,impreuna cu 7 linguri de zahar.Eu am folosit zahar vanilat cu grad redus de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute,apoi se opreste mixatul.
-Se pune intr-o oala de preferat de inox,7 linguri de zahar si se caramelizeaza.Cand se obtine o culoare aramie,placuta se adauga 2 linguri de apa,se da focul la mic si se amesteca usor,se adauga untul,amestecand mereu,pana incepe sa se ingroase crema.Se adauga crema de galbenusuri si nuca coapta si sfaramata.Cand crema se ingroasa,se opreste focul si se toarna usor pe blat.Se intinde cu o lingura peste tot blatul,apoi se da la rece.
-Cand s-a racit, prăjitura Snickers se taie felii si se poate servi.Prajitura este extrem de delicioasa.Sa aveti pofta dragilor!