INGREDIENTE
- 250 grame făină
- 150 grame zahăr
- 6 grame praf de copt (un pic mai mult de jumătate dintr-un plic)
- ¼ linguriţă sare
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 110 grame unt topit
- 1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
- coajă de la 1 portocală
- 2 linguri fulgi de ciocolată
PAȘI
Pentru această rețetă brioșe, trebuie să:
- Preparare brioșe pestrițe:
1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Amestecaţi într-un vas adânc ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt şi sare. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
3. Într-un alt vas, amestecaţi ingredientele umede: laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel.
4. Adăugaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina.
Nu folosiţi mixerul şi nu amestecaţi prea mult deoarece aluatul şi brioşele trebuie să rămână pufoase.
5. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi încorporaţi-i uşor.
6. Ungeţi formele de brioşe cu foarte puţin ulei.
Dacă nu aveți forme de brioșe – tavă sau forme individuale de silicon – puteți cumpăra forme de unică folosință din aluminiu.
7. Aşezaţi formele de brioşe într-o tavă.
8. Turnaţi în fiecare formă aproximativ 3 linguri de cocă.
În funcție de ce fel de forme de brioșe aveți, asigurați-vă că rămâne spațiu (cam de un deget) până la buza formei. Nu turnați cocă până sus.
9. Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute.
Dacă aveţi un cuptor cu ventilaţie, nu folosiţi ventilaţia deoarece aluatul fragil al brioşelor se va deforma şi coace ca atare.
10. Verificaţi brioşele după 15 minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.
Brioşele cu fulgi de ciocolată se pot consuma atât calde cât, mai ales, reci.