Rețetă brioșe pestrițe

INGREDIENTE

  •  250 grame făină
  •  150 grame zahăr
  •  6 grame praf de copt (un pic mai mult de jumătate dintr-un plic)
  •  ¼ linguriţă sare
  •  1 ou
  •  200 ml lapte
  •  110 grame unt topit
  •  1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  •  coajă de la 1 portocală
  •  2 linguri fulgi de ciocolată

PAȘI

Pentru această rețetă brioșe, trebuie să:

  • Preparare brioșe pestrițe:
    1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
    2. Amestecaţi într-un vas adânc ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt şi sare. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
    3. Într-un alt vas, amestecaţi ingredientele umede: laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel.
    4. Adăugaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina.
    Nu folosiţi mixerul şi nu amestecaţi prea mult deoarece aluatul şi brioşele trebuie să rămână pufoase.
    5. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi încorporaţi-i uşor.
    6. Ungeţi formele de brioşe cu foarte puţin ulei.
    Dacă nu aveți forme de brioșe – tavă sau forme individuale de silicon – puteți cumpăra forme de unică folosință din aluminiu.
    7. Aşezaţi formele de brioşe într-o tavă.
    8. Turnaţi în fiecare formă aproximativ 3 linguri de cocă.
    În funcție de ce fel de forme de brioșe aveți, asigurați-vă că rămâne spațiu (cam de un deget) până la buza formei. Nu turnați cocă până sus.
    9. Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute.
    Dacă aveţi un cuptor cu ventilaţie, nu folosiţi ventilaţia deoarece aluatul fragil al brioşelor se va deforma şi coace ca atare.
    10. Verificaţi brioşele după 15 minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.
    Brioşele cu fulgi de ciocolată se pot consuma atât calde cât, mai ales, reci.
reteta briose pestrite

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne