INGREDIENTE
- BLAT tort krantz: -8 oua -160gr zahar -100 gr nuca macinata -100 gr faina Crema: -4 oua -200 gr zahar -100ml lapte -vanilie -300 gr unt Ptr Krantz : – 150 zahar – 150 gr de nuca
PAȘI
Pentru această rețetă tort krantz, trebuie să:
- Blat: bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină.
Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, 180 de grade circa 20 de minute. Crema :din cele 4 ouă bătute cu zahărul şi laptele, apoi fierte la bain marie, până se îngroaşă. Se dă deoparte pasta de ou şi se bate separat untul până devine spumos. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul bătut. Acest tort krantz se dă la frigider, la răcit. Kranţul: se face prin caramelizarea zahărului, peste care se toarnă nucile pisate. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-o tavă şi se lasă la răcit. Când s-a întărit caramelul, se sparge şi se pisează. Se aleg sau strecoară bucăţile mari de nucă caramelizată.