Rețetă covrigei cu mac

INGREDIENTE

Pentru a găti covrigei cu mac, ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 150 g margarină sau unt
  • drojdie cât o nucă mică
  • făină
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 lingură cu seminţe de mac

PAȘI

Pentru o porție de covrigei cu mac, trebuie să:

  • Baţi oul, apoi îl împărţi în două. Jumătate din ou o laşi pentru uns, iar restul de ou il pui într-un vas. Adaugi drojdia, 2-3 linguri de apă călduţă, margari­na ţinută la temperatura camerei şi sarea.
    Frămânţi, adăugând făină până obţii un aluat potrivit.
    Intinzi o foaie din aluat şi decupezi cu forma înfăinată covrigei, pe care îi aşezi într-o tavă neunsă şi tape­tată cu hârtie de copt. Ii ungi cu oul bătut, îi presari cu mac şi îi dai la cuptorul preîncălzit, pentru circa 15-20 de minute.
covrigei cu mac

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne