INGREDIENTE
- Aluat foietaj-un pachet
- mere-3-4 mere mari
- scortisoara-1-2 linguri,cat sa acoperimfoaia de aluat
- zahar tos-4 linguri pentru a fierbe merele taiate feli in apa cu zahar
- zahar pudra -50 grame pentru pudrarea trandafirilor
PAȘI
Pentru o porție de trandafiri din mere, trebuie să ai în vedere:
- Dupa ce sa decongelat foia de aluat,o intindem frumos pe masa de lucru,adaugam pe toate suprafata cele 2 linguri descortisoara
- Dupa ce am taiat merele pe jumatate,am scos simburi si le-am taiat feli subtiri,le-am pus la fiert in apa cu zaharul tos si le-am dat un clocot
- Am scos merele cu o paleta si le-am asezat ,pe un prosop de hartie pentru a se zvanta
- se portioneaza foia de aluat in fisii de 2 cm,dupa care,pe fiecare fisie in parte am adaugatm felioarele de mere-suprapuse si rulam
procedem asa cu fiecare fisie in parte pana terminam tot aluatul - Dupa ce am aranjat toti trandafirii in tava,ii dam la ciptor cca 40 de minute
- Aranjăm acești trandafiri din mere frumos pe un platou si ii pudram cu zaharul pudra…
- POFTA BUNA!