INGREDIENTE
- Blat prăjitură cu cremă de brânză și fructe de pădure:
- 10 oua
- 10 linguri de apa
- 10 linguri de ulei
- 3 linguri de cacao
- 15 linguri de faina
- 1 praf de copt
- Crema:
- 500 gr branza dulce
- 10 linguri de zahar
- 400 ml frisca
- 500 gr fructe de padure
- Decor:
- 300 gr ciocolata
- 100 ml frisca
- cateva fructe(afine)
PAȘI
- Blat prăjitură cu cremă de brânză:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa. Adaugam zaharul si batem bine pana cand se topeste tot zaharul
Adaugam apoi galbenusurile si uleiul.
In compozitie se incorporeaza amestecand usor faina,cacaua si praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia si o coacem 45-50 min.
Cand este gata se scoate din tava.
Se lasa sa se racesca si se taie pe mijloc. - Crema:
Branza se amesteca bine cu zaharul.Frisca se bate bine,se amesteca cu branza si apoi cu fructele amestecand incet sa nu le sfaramam prea tare.(din frisca batuta oprim 3-4 linguri pentru decor) - Punem crema peste prima foaie,a doua foaie peste si lasam la rece 2-3 ore.
Topim ciocolata,adaugam frisca si turnam un strat uniform. Decoram prăjitura cu cremă de brânză cu frisca si fructe de padure(eu am ales cateva afine)