INGREDIENTE
- 1 peste marinat
- 2 cartofi fierti medii
- 2 morcovi fierti
- 1 sfecla rosie fiarta mare sau 2 mai mici
- 3 oua fierte
- 400 g. maioneza
- 1 frunza de patrunjel
PAȘI
Pentru o salată SUBA, rețeta de urmat este:
- 1. Se pregatesc legumele: se fierb cartofii , morcovii si sfecla in coaja, dupa ce se racorec, se curata de coaja. Se fierb ouale si se curata de coaja, se curata ceapa
- 2. se alege farfuria pentru salata si se dau prin razatoare medie cartofii fierti (primul strat)
- 3. Se ung bine cartofii cu maioneza
- 4. pestele marinat se taie cubulete mici dupa ce au fost scoase oasele si se pune peste cartofii acoperiti cu maioneza, distribuindu-se intr-un strat uniform
- 5. Ceapa se taie marunt si se distribuie deasupra pestelui
- 6. Se unge cu maioneza si acest strat
- 7. se da morcovul prin razatoare medie in strat uniform
- 8. Se unge bine cu maioneza
- 9. Urmatorul strat e format din ouale taiate cubulete (un galbenus se pastreaza pentru ornare)
- 10. Sfecla se da prin razatoare medie peste oua si se distribuie uniform
- 11. Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.
- 12. se orneaza cu galbenus de ou faramitat si cu frunze de patrunjel