INGREDIENTE
- 1 kg faina (ungureasca),2 linguri de untura pline cu untura de porc,1-2 oua,drojdie cat o nuca ,3-4 linguri otet,,1 lingura plina de sare de bucatarie,500 ml iaurt.
- Umplutura:0.500 kg brânză sărată, 2-3 cartofi fierţi făcuţi piure, 1 ou, mărar (dacă vrei).
PAȘI
Pentru o ruladă cu brânză sărată, trebuie să:
- Aluatul: 1 kg făină (ungurească) se freacă cu 2 linguri pline de untură de porc solidă apoi se adaugă 1-2 ouă, drojdie cât o nucă dizolvată în iaurt, plus 3-4 linguri oţet, 1 lingură plină de sare de bucătărie. Totul se amestecă cu iaurt (cam 500 ml iaurt).
- Aluatul obtţinut se împarte în două părti ca doi colaci. Aceştia se întind fiecare şi se unge fiecare foaie cu untură topită şi se presară făină. Se rulează, se face melc şi se pune la rece 10-15 minute.
- Fiecare melc se întinde din nou şi se împarte în dou părţi. Deci din 2 melci rezultă 4 melci.
- Pentru umplutura ruladă cu brânză:0.500 kg brânză sărată, 2-3 cartofi fierţi făcuţi piure, 1 ou, mărar (dacă vrei). Se rulează, se aşează în tavă şi se unge cu ou şi se presară mac, susan sau se rade brânză sărată. Se dă la cuptor cam 45-50 minute.