INGREDIENTE
- BLAT tort cu ananas și frișcă:
- 4 oua
- 125 g faina
- 125 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- CREMA:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 plicuri intaritor de frisca
- PENTRU INSIROPAT tort cu ananas și frișcă:
- 500 ml siropul de la ananas
- DECOR:
- ananas
- 3 clementine
- nuca macinata
- 1 plic tort gelee
- 200 ml apa
PAȘI
- Prima data pregatim blatul. Intr-un bol punem cele 4 oua si praful de sare impreuna cu zaharul. mixam pana compozitia se tripleaza in volum si se deschide la culoare. Punem lingurita cu esenta de vanilie. Amestecam usor.
- Incorporam faina pe care o cernem cu o sita. Punem cate 1 lingura de faina si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn sau o paleta. Pe fundul unei tavi rotunde de 18 cm punem hartie de copt iar apoi punem compozitia. Coacem la 180 grade C timp de 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
- Pentru crema de tort cu ananas și frișcă trebuie sa punem intr-un bol 500 ml smantana pentru frisca rece. mixam pana se intareste. Adaugam 1 lingura de zahar pudra iar prin sita trecem 1 lingurita de esenta de vanilie si cele 2 plicuri intarritor de frica. Taiem blatul in doua sectiuni. Punem prima sectiune pe o farfurie.
- Pentru insiropat eu am folosit siropul de la doua cutii de ananas. Puteti sa il insiropati si cu apa cu zahar. Insiropam prima sectiune de blat. Punem cam 4-5 linguri de frisca si nivelam. Deasupra punem bucatele de ananas. Insiropam si a doua sectiune de blat iar apoi o punem deasupra. Imbracam tortul in frisca.
- Am acoperit partea laterala a tortului cu nuca macinata. Deasupra ornez cu feliute de clementine si bucatele de ananas.
- Preparam pliculetul de tort gelee conform indicatiilor de pe ambalaj. Turanati usor lichidul cu o lingura deasupra fructelor.
- Lasati tortul la rece cateva ore inainte de servire.