INGREDIENTE
Pentru un delicios cozonac împletit, trebuie să iei în calcul următoarele:
- Se pregateste intai maiaua-se dizolva 60g drojdie cu putin lapte cald si o lingura de zahar.O cana de lapte fiert si racit se toarna peste o mana de faina si il batem bine,dupa care turnam drojdia si lasam sa creasca.In mijlocul fainii ramase-1kg,turnam maiaua,zaharul-250g,galbenusurile de la 8 oua-care au fost frecate inainte cu o lingurita de sare…si framanti putin.Adaugam pe rand uleiul-200ml,untul topit,aromele…si framantam bine,apoi incorporam tot laptele…pana la 400ml si adugam si albusurile batute spuma.Framantam pana nu mai ramane aluat pe maini,apoi lasam sa creasca.Prajim nuca in cuptor,o macinam si o amestecam cu stafide si cacao.Intindem 6 foi,pe care le umplem cu amestecul de nuca…le rulam si apoi impletim cate doua.Pregatim 3 tavi,in care asezam cozonaci….si mai lasam sa creasca,inca un sfert de ora in tava…dam la cuptor dar nu inainte de a fi uns cu ou batut!