INGREDIENTE
- Ingrediente aluat pentru coșulețe cu nucă și gem:
- 400 g faina,
- 100 g zahar pudra,
- 250 g margarina,
- 1 plic zahar vanilat,
- 1 plic praf de copt,
- 4 galbenusuri de oua.
- Ingrediente umplutura:
- gem sau dulceata
- 4 albusuri de oua,
- 300 g zahar,
- 250 g nuca macinata,
- un praf de sare
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de coșulețe cu nucă și gem, trebuie urmați pașii de mai jos:
- Mod de preparare aluat:am amestecat galbenusurile cu zaharul mai apoi cu margarina apoi am adaugat faina cernuta si amestecata cu praful de copt,am framantat pana a iesit un aluat fraged.
Mod de preparare umplutura: am batut albusurile cu un praf de sare,am adaugat zaharul pe rand pana a iest o bezea tare mai apoi am incorporat nuca macinata. Formele de cosulete am uns cu ulei ,din aluat am format bilute si am umplut formele,apoi am adaugat o lingurita de dulceta si deasupra o lingurita de bezea.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.Cand erau gata am dat prin zahar pudra.