INGREDIENTE
Pentru această rețetă de mini pizza vegetariană, ai nevoie de:
- 13 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță zahăr
- 1 ½ apă călduță
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 2 căni făină
- Topping (pentru o mini-pizza) 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță oregano mărunțit
- 1 linguriță busuioc mărunțit
- 1 cană mozzarella
- ½ cană parmezan
- 1 roșie tăiată felii subțiri
- 1 cană ciuperci tăiate felii
- 1 adrei gras, tăiat felii subțiri
- Puteți alege ce legume doriți, după preferință
PAȘI
Mini pizza vegeratiană implică urmatorii pași:
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei de măsline, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei de măsline.
- Aluatul crescut se împarte în două și fiecare parte se întinde în câte un dreptunghi foarte subțire, care se așază pe câte o hârtie de copt.
- Foile de aluat se ung cu ulei de măsline, peste ele se așază toppingurile și se dau la cuptoul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru 15-20 de minute.