INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de noduri cu nucșoară și scorțișoară, ai nevoie de:
- Aluat20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană zahăr
- 3 ½ căni făină
- ¾ linguriță nucșoară măcinată
- ½ linguriță scorțișoară măcinată
- 1 cană lapte călduț
- 1 ½ lingură ulei
- 6 linguri unt
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 gălbenuș
- Umplutură
5 linguri unt - 1/3 cană zahăr
- 1 lingură nucșoară măcinată
- ½ linguriță scorțișoară măcinată
- 1/8 linguriță sare
- Glazură1 albuș
- 1 lingură lapte
- 3 linguri zahăr
- ½ linguriță nucșoară
PAȘI
Modul de preparare pentru noduri cu nucșoară și scorțișoară este următorul:
- Drojdia se dizolvă în foarte puțin lapte călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Într-un bol se amestecă făina cu restul de zahăr, scorțișoara, nucșoara și sarea, apoi se adaugă maiaua de la punctul anterior.
- Se mixează restul de lapte cu uleiul și untul și se încălzesc până untul se topește aproape complet.
- Mixul se adaugă în aluat, plus un gălbenuș și esența de vanilie și se frământă bine. Se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Se amestecă bine toate ingredientele pentru umplutură.
- Aluatul se împarte în doua, apoi se mai frământă puțin și se întinde în câte o foaie subțire.
- Umplutura se întinde pe fiecare dintre cele două foi, lăsând o margine de 2 centimetri pe fiecare latură.
- Fiecare foaie se îndoaie pe jumătate, apoi se împarte in 10-12 fâșii.
- Fâșiile se rulează în jurul degetelor, apoi se înnoadă cu ultima bucățică rămasă.
- Se pun în tavă pe hârtie de copt și se lasă la crescut pentru 45 de minute.
- Albușul se bate cu laptele pentru glazură. Separat se amestecă zahărul cu nucșoara.
- Nodurile se ung cu albușul combinat cu lapte și peste ele se presară zahărul amestecat cu nucșoară.
- Aceste noduri cu nucșoară și scorțișoară se coc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, pentru 8-10 minute.