INGREDIENTE
Pentru această rețetă de gogoșele, ai nevoie de:
- o cana de apa,
- 100 gr de untura,
- o lingura rasa de zahar,
- un praf de sare,
- 200 gr de faina,
- 4-5 oua, unvarf d
- e lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- Pentru crema.
- Un litru de lapte,
- 5 oua,
- o budinca de vanilie,
- 10 linguri de zahar,
- 5 linguri de faina
PAȘI
Pentru această rețetă de gogoșele cu aluat pripit, se iau în considerare următorii pași:
- Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta.
- Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea cratitei.
- Se da cu totul la o parte si, dupa ce s-a mai racorit putin, se pun pe rand 4-5 oua. Nu se pune urmatorul, decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aceasta trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade.
- Se ia cu lingura aluat si se fac cocoloase in tava de copt apoi se coc 20-25 de minute la foc mic.
- Dupa racire se face in fiecare gogsel cate un capacel si se umple cu crema de vanilie astfel. Se pune laptele la fiert cu galbenusurile de la cele 5 oua, cu 5 linguri de faina si cu budinca de vanilie si 5 linguri de zahar.
Celelalte 5 linguri de zahar se pastreaza pentru albusurile batute spuma. Cand crema fiarta este aproape rece se amesteca cu albusurile si se umple mini gogoselele.