INGREDIENTE
- 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/3 cană margarină topită
- 1 cană lapt
- ¾ cană apă caldă
- ½ linguriță vanilie măcinată
- ½ cană zahăr
- 3 ouă
- 6 căni făină
- 1 2/3 căni unt
- 1 ou bătut
- Glazură
1 ½ cană zahăr pentru glazură - 3 linguri lapte
- 1 ¼ cană alune prăjite
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de melci cu unt și alune, trebuie să:
- Margarina se topește și se lasă la răcorit.
- Drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 10 minute.
- Se amestecă apa caldă cu vanilia, restul de zahăr, cele 3 ouă și se adaugă și maiaua de la punctul anterior.
- Se adaugă făina și margarina topită și se frământă bine.
- Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară de circa jumătate de centimetru grosime.
- Untul se taie in felii de circa jumătate de centimetru grosime și se așază pe foaia de aluat, lăsând 2-3 centimetri din margini neacoperiți.
- Aluatul se rulează și se frământă din nou, se lasă 10 minute la odihnit și se rulează într-o alta foaie dreptunghiulară.
- Se unge cu oul bătut, se rulează începând cu una dintre laturile mari, se taie felii și se așază în tava de copt pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei.
- Melcii obținuți se coc pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
- În acest timp se amestecă laptele și zahărul pentru glazură până la obținerea unei paste omogene cu care se stropesc melcii. Peste se adaugă alunele prăjite.
- Se lasă acești melci cu unt și alune la răcit și se țin câteva ore în frigider, înainte de servire.