INGREDIENTE
- Aluat fraged:
- 400 g faina;
- 100 g zahar;
- un praf de sare;
- doua oua;
- 200 g unt.
- Umplutura tartă cu gutui:
- 650 g gutui curatate de coaja si seminte;
- 300 g zahar sau dupa gust, in functie de gutui.
- Pentru decor:
- o lingurita de zahar pudra.
- Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.
PAȘI
- Umplutura tartă cu gutui:
- Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, apoi se lasa sa se raceasca.
- Aluat fraged:
- Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.
- Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
- Se infaineaza masa de lucru (dar mai bine se unge cu ulei), bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta, apoi acesta se aseaza in tava unsa cu unt. Se adauga umplutura si se decupeaza inimioare si floricele din aluat, cu ajutorul carora se decoreaza tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care tarta cu gutui se pudreaza cu zahar si se poate servi.