Rețetă tartă cu fructe de toamnă

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Umplutura tartă cu fructe:
  • 325 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 265 g pere curatate de coaja si seminte;
  • 170 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de scortisoara.
  • Pentru decor tartă cu fructe:
  • o lingura de zahar pudra.
  • Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.

PAȘI

Pentru o delicioasă tartă cu fructe, rețeta de urmat implică următoarele:

  • Umplutura:
  • Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca.
  • Aluat fraged:
  • Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.
  • Asamblare tartă cu fructe:
  • Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se unge cu ulei masa de lucru, bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta. Se intinde restul de aluat si se aseaza in tava unsa cu unt, facand gaurele cu furculita din loc in loc. Se adauga umplutura si se ruleaza pe sucitor foaie decupata dupa forma, apoi se pune peste umplutura. Cu o forma pentru fursecuri se contureaza 5 fluturi. Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire se decupeaza fluturii si se scoate aluatul. Se corecteaza fluturii usor cu degetul, apoi se introduce forma de plastic si se misca in toate directiile (sus-jos, stanga-dreapta) pentru a uniformiza peretii formei de fluture. Aluatul ramas se intinde cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza 4 fluturi, care se pun langa “gaurile” cu forma de fluture de pe tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Tarta cu fructe se lasă la răcit, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne