INGREDIENTE
Pentru o delicioasă prăjitură cu dovleac, rețeta implică utilizarea acestor ingrediente:
- ALUAT
1 cană lapte călduț - 350 grame dovleac
- 2 linguri unt
- ¼ cană zahăr
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță praf de scorțișoară
- ½ linguriță praf de ghimbir
- ¼ linguriță cuișoare
- 4 căni făină
- 12 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii, sfărâmată
- TOPPING
1 cană unt zdrobit - 1 cană zahăr brun
- 1 cană fructe de pădure deshidratate
- 1//4 cană dovleac mărunțit
- 1 linguriță praf descorțișoară
- ½ linguriță praf de ghimbir
- ¼ linguriță praf de cuișoare
PAȘI
Pentru această prăjitură cu dovleac, trebuie să:
- În mașina de făcut pâine se adaugă toate ingredientele pentru aluat și se lasă la preparat.
- Într-o tigaie mare se gătesc toate ingredientele pentru topping, amestecându-se pe foc mic până la omogenizare totală.
- Aluatul se scoate pe o suprafață pudrată cu făină și se împarte în 36 de bile egale.
- Într-o tavă de copt rotundă se așază 18 bile de aluat peste care se toarnă jumătate de sos, seașază și restul de bile de aluat și, din nou, se toarnă restul de topping.
- Prăjitura cu dovleac se lasă la odihnit pentru circa 30 de minute, se încălzește cuptorul și se coace pentru 20-25 de minute.