INGREDIENTE
- 500 gr ricotta de la Lidl
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 4 linguri faina
- 100 gr bobite ciocolata
- coaja lamaie
- esenta vanilie
- un varf sare
- unt pentru tapetat forma
- o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat
- o ciocolata cu lapte pt glazura
PAȘI
Pentru o delicioasă tartă cu ricotta, trebuie să ai în vedere următoarele:
- Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute.
Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tarta cu ricotta cu glazura obtinuta.