Rețetă tort cu căpșuni

INGREDIENTE

  • Pentru blat tort cu căpșuni :
  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 210 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema :
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • o fiola esenta de vanilie
  • 3 plicuri de gelatina de 10 gr
  • 500 gr frisca batuta
  • un praf de sare
  • Sos de capsuni :
  • 250 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • un plic de gelatina
  • Decor : 100 gr ciocolata neagra
  • 8 bucati capsuni
  • 1 kg capsuni

PAȘI

  • Blat tort cu căpșuni: mixati ouale intregi cu zaharul si sarea pina isi tripleaza volumul . Adaugam faina amestecata cu cacaua , pe rind , amestecind de jos in sus . Se pune in forma de 28 cm , unsa si tapetata cu unt si faina . Se coace 20 – 25 minute la 170 grade . Rece se taie in 3 blaturi .
  • Pentru crema , mixam ouale intregi cu zaharul si sarea 10 minute , apoi adaugam laptele caldut si punem amestecul la bain – marie , amestecind continu pina devine o crema mai groasa . Se
  • topeste gelatina si se toarna peste crema calda si se racesca . Rece se mesteca cu frisca batuta si esenta de vanilie . Se ia forma de tort se aseaza primul blat , capsunii se taie in doua si se aseaja de jur imprejurul formei . Se toarna jumatate din crema , peste se aseaza cuburi de capsuni si al doilea blat . Asezam din nou jumatati de capsuni in jurul formei si
  • turnam restul de crema , cuburi de capsuni si deasupra asezam al treilea blat . Dam tortul la rece pentru 2 ore .
  • Pentru sos , hidratam gelatina . Tocam capsunii si cu zaharul le dam un clocot . Trecem prin strecuratoare si adaugam gelatina topita . Calduta o tunam peste tort .
  • Lasam acest tort cu căpșuni la frigider 2 ore . Ornam cu 8 capsunii dati prin ciocolata topita si cu putina frisca facem grilajul .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne