Rețetă tartă cu cremă de vanilie și pepene galben

INGREDIENTE

  • Blat tartă cu cremă de vanilie și pepene galben:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • 8 linguri faina;
  • 1/2 de plic de praf de copt (5 g).
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 500 ml lapte;
  • un plic de budinca de vanilie;
  • 6 linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider).
  • Decor: un pepene Galia.
  • Diametru forma de tarta: 28 cm.

PAȘI

Pentru o delicioasă tartă cu cremă de vanilie, se iau în calcul pașii de mai jos:

  • Blat tartă cu cremă de vanilie: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se unge forma de tarta cu ulei si se toarna compozitia pentru blat in ea, apoi se introduce la cuptor pana cand tarta trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 5-10 minute. Se rastoarna peste un platou si se apasa pe tarta daca aceasta a crescut mai mult intr-o parte, pentru a o aduce la acelasi nivel. Se lasa sa se raceasca in continuare.
  • Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul, dupa care se lasa sa se raceasca.
  • Crema: Se pregateste budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, si anume: praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand este gata sa dea in clocote, se ia vasul cu lapte de pe foc si se adauga compozitia cu praful de budinca. Se pune vasul din nou la foc (mic) si se mesteca continuu pana cand se ingroasa budinca. Se lasa sa se raceasca complet. Frisca lichida se amesteca cu 3 linguri de zahar, apoi se mixeaza. Peste ea se adauga budinca rece si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza.
  • Asamblare tartă cu cremă de vanilie: Blatul se insiropeaza, iar deasupra se pun 3/4 din crema si se uniformizeaza. Cu restul de crema se formeaza floricele pe marginea tartei cu ajutorul unui posh. Pepenele Galia se taie in doua si cu un cutit sub forma de cupa se taie jumatati de sfere, apoi acestea se aseaza pe tarta.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne