INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de cremă de zahăr ars, rețeta necesită următoarele ingrediente:
- 500 g zahar;
- 10 oua;
- un praf de sare;
- 1 l lapte;
- esenta de vanilie.
PAȘI
Pentru a putea gusta o delicioasă cremă de zahăr ars, rețeta implică pașii de mai jos:
- Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
- Se caramelizeaza 250 g de zahar intr-o cratita larga si se ung peretii acesteia cu el.
- Ouale, praful de sare si restul de zahar se pun intr-un castron mare si se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga laptele si esenta de vanilie si se mixeaza, apoi compozitia se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.
- Cratita se pune intr-o tava, iar aceasta din urma se umple cu apa, apoi se introduc la cuptor pana cand se leaga toata compozitia si pe deasupra devine aurie.
- Daca apa din tava scade, se mai adauga apa fierbinte.