Rețetă chec cu cireșe

INGREDIENTE

Pentru un incredibil chec cu cireșe, ai nevoie de următoarele:

  • 16 linguri zahar;
  • apa – cat sa se umezeasca zaharul (circa 200 ml);
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 8 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • faina cat cuprinde (600 g);
  • un plic de praf de copt;
  • 620 g cirese fara samburi.

PAȘI

Rețeta de urmat pentru a găti un chec de cireșe delicios implică pașii de mai jos:

  • Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma.
  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se toarna apa cu zaharul si se amesteca. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga 2/3 din cirese si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se pun restul cireselor pe deasupra checurilor si se introduc la cuptor. Dupa ce checurile s-au rumenit frumos, se scot tavile din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin. Apoi, fiecare chec cu cireșe delicios se scoate din tava si se pudreaza cu zahar (optional).

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne