INGREDIENTE
- Glazură pentru pâine cu crustă sfărâmicioasă de scorțișoară și cafea
- 1/2 cană de nuci tăiate
- 1/3 cană de zahăr brun
- 2 linguri de scorțișoară rasă
- 2 linguri de unt, nesărat, moale
- 2 linguri (16 grame) de făină
- Pâinea cu cafea
- 2 pachete (50 de grame) de drojdie proaspătă „Secretul Bunicii”
- 3/4 cană de apă călduță
- 1/4 cănă de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1/4 cană de unt moale
- 1 ou
PAȘI
Pentru o delicioasă pâine cu crustă sfărâmicioasă de scorțișoară și cafea, rețeta implică pașii următori:
- Ungeți o formă de copt cu ulei sau unt. Lăsați deoparte pentru moment.
- Într-un bol de dimensiune medie frământați ingredientele pentru „Glazura sfărâmicioasă din scorțișoară”.
- Într-un bol de dimensiuni mari dizolvați în apă călduță drojdia. Adăugați 1/4 din cana de zahăr, sarea și o cană de făină. Amestecați vârtos timp de 2 minute. Adăugați 1/4 cană de unt și oul. Cerneți restul de făină în compoziție și amestecați până ce devine un aluat fin.
- În forma unsă puneți cu grijă aluatul. Să fie foarte bine așezată la baza formei.Turnați glazura sfărâmicioasă de scorțișoară peste aluat. Acoperiți și lăsați la odihnit până volumul i se dublează. Aproximativ o oră.
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Dați la cuptor pentru 30-35 de minute, până ce aluatul devine maroniu-auriu.