INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de cornulețe cu ciocolată și alune, ai nevoie de următoarele:
- 4 căni de făină
- 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/2 cană de smântână fermentată
- 1/2 cană de margarină sau unt
- 2 linguri de apă
- 2 gălbenușuri
- Umplutură de ciocolată cu alune
- 2 albușuri
- 1/4 cană zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 3/4 cană de alune prăjite mărunțite
- 1/4 fulgi de ciocolată
- 1/2 cană de zahăr
- 1/2 cană de zahăr pudră
PAȘI
Pentru o porție de cornulețe cu ciocolată și alune, trebuie să ai în vedere pașii de mai jos:
- Într-un bol de mixer amestecați 3/4 cană de făină și drojdia nedizolvată. Încălziți smântâna fermentată, untul tăiat cubulețe și cele două linguri de apă, untul nu o sa fie complet topit. Turnați mixtura trepta în amestecul de făină. Amestecați la viteză medie, timp de 2 minute. Ocazional, adunați compoziția de pe marginea bolului. Aăugați gălbenușul și 1/2 cană de făină, bateți compoziția pe viteză mare timp de 2 minute. Cerneți restul de făină pentru a face un aluat solid. Tăiați aluatul în 3 părți și acoperiți în plastic fiecare parte, dați la frigider pentru minimum 2 ore si maximum 24 de ore.
- Pentru crema de alune și ciocolată bateți albușurile pe viteza maximă până ce devin o cremă omogenă. Turnați gradat esența de vanilie și zahărul și continuați să amestecați până are o consistență fermă, dar aveți grijă să nu fie uscat complet. Amestecați în compoziția de albușuri fulgii de ciocolată și alunele.
- Presărați pe o suprafață 1/2 cană de zahăr. Modelați fiecare porțiune de aluat într-un cerc cu dimensiunea de 30 de cm. Tăiați aluatul în 8 triunghiuri. Umpleți fiecare triunghi cu o lingură de umplutură. Rulați aluatul strâns, de la partea mai lată spre capetele înguste. Așezați cornulețele într-o tavă unsă sau tapetată în hârtie de copt unsă. Aveți grijă să așezați cornulețele cu colțurile în jos, pentru că altfel se vor desface.
- Preîncălziți cuptorul la 187 de grade C și dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau până ce aluatul este brun-auriu. Lăsați aceste cornulețe cu ciocolată la răcit pentru 5 minute și presărați zahăr pudră pentru a le orna.