INGREDIENTE
- 1/2 kg de faina
- Ingrediente: Blat: 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina,100ml lapte,4 linguri ulei,1/2 praf de copt,2 plicuri zahar vanilat,1 lingura cacao,un praf de sare, 300gr cirese(visine) din compot.
PAȘI
Pentru o delicioasă prăjitură pufoasă cu cireșe, trebuie să:
- Separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine isi dubleaza volumul apoi adaugi uleiul mai mixezi putin si apoi agaugi laptele si faina si le mixezi in continuare pana se amesteca toate bine. La urma pui praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie sau otet.
- Albusurile se bat spuma cu praful de sare pana se intaresc si apoi se amesteca cu compozitia obtinuta de mai sus.Compozitia se imparte in doua in una pui cacao si cealalta ramane asa galbena.Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pui compozitia cu cacao si apoi cea galbena invatind cu o lingura in ambele compozitii pana devine asa cu dungi, sa zicem(sau pui alternativ o lingura din compozitia galbena si una din cea maro).La urma pui ciresele fara samburi si o lasi la cuptor cam.25-30 minute. Dupa ce se raceste o pudrezi cu zahar pudra.