INGREDIENTE
Această rețetă de prăjitură cu caise necesită următoarele ingrediente:
- Caise 500 g
- Zahar 200g
- Unt 200 g
- Oua 5 bucati
- Praf de copt 2 lingurițe
- Esență de vanilie 1 bucata
- Faina alba de calitate superioara 200 g
PAȘI
Pentru o delicioasă prăjitură de caise, trebuie să:
- Punem zaharul și untul moale într un lighean unde vom prepara aluatul.Amestecam bine cu o lingura sa se incorporeze bine amindoua.separam albușurile de gălbenușuri iar galbenusurile le punem peste zaharul cu unt.Amestecam bine untul cu zaharul și cu galbenusurile. Amestecam faina cu praful de copt și le adăugăm peste compoziția de gălbenușuri cu zahar și unt.Batem albușurile spuma tare.Adăugăm și albușurile peste aluat.Amestecam încet cu mișcări de sus în jos pină se încorporează albușurile în aluat.Turnam într o tava speciala aluatul și punem caisele jumătăți deasupra.Dam la cuptor 40 de minute la temperatura medie