INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de croissante cu unt, rețeta necesită următoarele ingrediente:
- 120 ml lapte 250 g faina
- 1/2 lingurita sare 150 g unt congelat
- 50 g zahar un pliculet drojdie uscata
- o tableta ciocolata (cat mai calitativa)
- Pentru copt 1 ou 1 lingura lapte
PAȘI
Pentru a prepara aceste croissante cu unt, rețeta implică pașii de mai jos:
- MOD DE PREPARARE: 1. Amesteca toate ingredientele uscate intre ele (faina, zaharul, drojdia, sarea. Rade untul peste ingredientele uscate si amesteca pana cand untul e distribuit in mod egal. Adauga laptele usor caldut in compozitie si amesteca pana cand aluatul incepe sa se grupeze, apoi framanta, da-i o forma rotunjita, infasoara-l in folie de plastic si da-l la frigider pentru 2 ore. Dupa ce ai racit aluatul, intinde-l pe lungime si latime, apoi impacheteaza coca, aducand laturile lungi catre centru, apoi procedeaza la fel si cu cele scurte. 2. Preseaza aluatul astfel impachetat si ruleaza-l din nou pe lungime si latime de inca doua ori, regrupandu-l de fiecare data in acelasi mod. Daca in timp ce intinzi simti ca aluatul este prea moale, da-l putin la frigider. Odata ce ai modelat aluatul de 3 ori la rand, impacheteaza-l in folie si da-l la frigider pentru minim 3-4 ore. 3. Dupa ce a stat la frigider, intinde aluatul in strat subtire (1/2 cm) si niveleaza marginile, incat sa lucrezi cu un dreptunghi drept. Imparte foaia cat mai egal (poti folosi chiar si o rigla curata) si delimiteaza triunghiuri cat mai ascutite. 4. Cresteaza baza triunghiului fix la jumatate, iar deasupra taieturii asaza cate 1-2 cuburi de ciocolata. Ruleaza apoi triunghiul de aluat de la baza la varf si asaza-l in tava cu varful dedesubt, incat sa nu se poata derula. 5. Lasa croissantele la crescut pana cand isi maresc considerabil volumul, apoi unge-le cu oul batut cu lapte. Da-le la cuptor la 230 grade pentru 10 minute, apoi pentru 5-10 minute la 190 grade.