INGREDIENTE
- pentru cozonac-trandafir cu unt:
- 5 oua
- 500 g faina
- 150 ml lapte caldut
- 25 g drojdie
- 1 varf de lingurita cu sare
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 1 lingura cacao
- pentru crema de unt:
- 3 linguri pline cu zahar
- 1 pachet cu unt
- Coaja rasa de portocala sau lamaie, stafide
- 1 galbenus pentru uns.
PAȘI
Pentru un delicios cozonac-trandafir cu unt:
- Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
- Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao. Se framanta bine pana se desprinde aluatul de pe maini.
- Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).
- Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.
- Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide. Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada. Se taie in bucati mari si se pun una langa alta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt.
- Se unge acest cozonac-trandafir cu unt cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute pana se rumeneste. Pofta Buna!