INGREDIENTE
Pentru această rețetă de prăjitură cu mere pai ai nevoie de:
- 550 gr faina
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 lingura de zahar vanilinat
- 1 ou
- 50 gr unt
- 200 ml lapte caldut
- 1 plic de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 4 linguri de zahar
- 200 gr branza dulce de vaci
- 4 mere mari
- 1 lamaie
- 2 linguri zahar pudra
- 1/2 lingurita scortioara
PAȘI
Această rețetă de prăjitura cu mere pai, pașii simpli de urmat sunt:
- Intr-un vas se pune faina,zaharul,oul,drojdia amestecata cu putin zahar pentru a se lichefia,untul moale si laptele caldut.Se amesteca si se framnata pana obtinem un aluat omogen pe care l lasam sa creasca. Laptele,budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este fiarta se adauga branza dulce.Se lasa sa se raceasca. Merele se curata si se taie pai se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Aluatul crescut se intinde apoi in foaie care se pune intr-o tava cu pereti inalti(tava de 30/40) si se ridica aluatul pe margine.Turnam crema si apoi deasupra punem merele. Pudram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara.Dam tava la cuptor 45 min. Dupa coacere lasam sa se raceasca bine in tava prajitura, deoarece crema este inca destul de moale.Dupa racirea completa se poate portiona.