INGREDIENTE
Pentru o delicioasă pizza cu bacon, sos alb, spanac și ceapă caramelizată ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 14 grame drojdie Secretul Bunicii
- 4 căni de făină
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/2 cană de apă caldă
- 3/4 linguriță de sare
- 1/2 lingură de ulei
- Topping pizza cu bacon:
- 207 grame de bacon, gătit și tăiat.
- 3 linguri de ulei
- 236 de grame de spanac tânăr
- 1 ceapă mare roșie tăiată rondele
- sare și piper
- 1 linguriță de zahăr granulat
- 1 ingură de oțet balsamic
- 2 linguri de unt
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de făină
- 3/4 cană de lapte
- 177 grame de brânză mozzarella rasă
- 59 grame de parmezan ras
PAȘI
Această pizza cu bacon, sos alb, spanac și ceapă caramelizată se prepară în felul următor:
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Se amestecă sarea cu făina și peste se adaugă amestecul de drojdie și o lingură de ulei, apoi aluatul se frământă și se lasă la crescut pentru 30-60 de minute, după ce se unge cu ulei.
- Aluatul crescut se întinde într-un dreptunghi foarte subțire. Tapetați o tavă în folie de cop unsă și așezați aluatul în tavă
- Preîncălziți cuptorul la 246
- Într-o tigaie adăugați o lingură de ulei și spanacul. La foc mic spre medium sotați spanacul câteva minute, până când se înmoaie. Scoateți spanacul pe farfurie sau într-un castron și stoarceți excesul de lichid.
- Mai adăugați o lingură de ulei de măsline în tigaie și ceapa, sarea și piperul și dați focul pe intensitate medie. Sotați timp de 10 minute, apoi adăugați lingurița de zahăr și sotați până ce ceapa se caramelizeaza (5-10 minute), puteți adăuga puțină apă dacă observați că ceapa începe sa se usuce. Turnați în amestec oțetul balsamic și lăsați pe foc încă 1 minut. Dați deoparte.
- Într-o tigaie adâncă sau cratiță, topiți untul pe foc de intensitate medie. Adăugați făina și usturoiul. Amestecați constant timp de 1 minut. Continuați să amestecați și turnați încet laptele în mix. Adăugați sare și piper după gust. Continuați să amestecați până mixtura ajunge în punctul de fierbere. Dați de pe foc.
- Ungeți aluatul cu sosul alb, aveți grijă să lăsați marginile neunse. Împrăștiați jumătate din brânza mozzarella și parmezan, apoi adăugați spanacul, bacon-ul, ceapa și restul de brânzeturi.
Dați la cuptor pentru 12-13 minute, până când brânza este topită și blatul auriu.