INGREDIENTE
Pentru o delicioasă foccacia cu struguri, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 56 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2/3 cană de apă caldă
- 4 căni de făină
- 1/2 lingură de sare kosher
- 3/4 cană de ulei de măsline
- 2 linguri de cimbru proaspăt tăiat
- 1 lingură de rozmarin proaspăt tăiat
- 500 grame de struguri verzi și mov
- sare grunjoasă
- pentru garnisit rozmarin și cimbru proaspăt
- piper negru măcinat
PAȘI
Pentru această inedită foccacia, rețeta de urmat este:
- Într-un bol de mixer amestecați drojdia și apa caldă, lăsați drojdia la înmuiat 5 minute. Adăugați făina, sarea kosher, 1/4 din ulei și bateți la viteză mică timp de 4-5 minute. Adăugați ierburile proaspăt tăiate și dați pe viteză medie spre mare, dacă aveți cârlig pentru aluat schimbați paleta de mixer cu acesta. Bateți aluatul timp de 5 minute.
- Mutați aluatul într-un bol uns, ungeți și partea superioară, acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la dospit, într-un loc cald și uscat, până i se dublează volumul, aproximativ 1 oră.
- Turnați 1/4 din uleiul rămas într-o tavă sau formă de copt, așezați aluatul în tavă și presați ușor cu degetele pe acesta pentru a îl așeza pe margini. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la dospit 1 oră.
- Preîncălziți cuptorul la 218 grade celsius.
- Așezați strugurii pe arat, apoi stropiți cu uleiul rămas, la final presărați sarea și piperul. Dați la cuptor pentru 25-30 de minute. Serviți foccacia cu struguri la temperatura camerei.