INGREDIENTE
- Aluat prăjitură cu pere și brânză de vaci:
- 375 g faina;
- 185 g zahar;
- un praf de sare;
- un plic de zahar vanilat;
- 185 g unt topit.
- Umplutura cu pere:
- 1 kg pere curatate de coaja si seminte;
- 7 linguri zahar;
- o lingurita scortisoara.
- Crema de branza:
- 150 g unt moale;
- 125 g zahar;
- esenta de pere;
- doua oua;
- 450 g branza de vaci;
- un plic de praf de budinca cu gust de vanilie.
- Dimensiune tava: 20 x 30 cm
PAȘI
Pentru o delicioasă prăjitură cu pere și brânză de vaci:
- Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara.
- Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
- Se pregateste aluatul, amestecand toate ingredientele cu mana pana cand se obtine o compozitie nisipoasa.
- Intr-o tava unsa cu unt se pune 3/4 din aluat si se apasa bine cu podul palmei.
- Se pregateste crema de branza, astfel: se mixeaza untul moale pana cand devine cremos, apoi se adauga zaharul si esenta de pere. Se mixeaza, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, dupa care se adauga branza si praful de budinca si se omogenizeaza.
- Peste aluatul din tava se adauga umplutura de pere, apoi crema de branza, iar la final aluatul ramas, presarandu-l pe deasupra. Se introduce prăjitura cu pere la cuptor pana cand se rumeneste frumos.