INGREDIENTE
- Pentru blat tort de ciocolată:
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- 5 g sare
- 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 ouă
- 240 ml ulei
- 240 ml lapte
- 6 ml vanilie
- 70g cacao
- 120 ml gem zmeura
- Pentru glazură tort de ciocolată:
- 480 ml frişcă lichidă
- 100 g fulgi ciocolată
PAȘI
Pentru acest delicios tort de ciocolată, rețeta de urmat este:
- BLAT:
Drojdia se dizolvă in laptele calduţ şi se amestecă cu o lingură de făină şi una de zahăr. Amestecul se lasă la crescut pentru 10-15 minute. - Maiaua de la punctul anterior se incorporează cu făina, apoi se adaugă restul de zahăr şi sarea.
- Separat, se bat ouăle şi se încorporeaza cu uleiul.
- Cele două compoziţii se amestecă omogen.
- Se adaugă restul de lapte şi vanilia şi se împarte în două părti egale.
- Intr-una din parţi se adaugă cacaoa iar în cealaltă gemul de zmeură.
- Intr-un vas termorezistent, cu fund rotund, se pun cele 2 creme, alternând pe rând câte o cupă din fiecare în centru, astfel încat să se formeze cercuri concentrice. (vezi imagine)
- Se coace la 175° pentru 25-35 min.
- GLAZURA:
La foc mic se amestecă frisca împreună cu fulgii de ciocolată pana la omogenizare - Rezultatul se toarna peste blat
- Se pot adauga ca ornamente diverse fructe